Słoneczna zupa dyniowa
Słoneczna zupa dyniowa - przepis dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:34
Reklama
Reklama
- 200 g dyni
- 2 ziemniaki
- 2 szklanki bulionu z warzyw
- łyżka masła
- kleik ryżowy
Dynię obierz ze skórki, wyjmij pestki i włókna, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój. Warzywa włóż do bulionu, gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż będą miękkie. Wsyp kleik ryżowy, zagotuj. Całość zmiksuj, dodaj łyżeczkę masła.
Reklama
Nasza rada: Dla starszego dziecka taką zupę możesz przygotować z mięsem: będzie wówczas pełnowartościowym daniem obiadowym. Warto skorzystać z gotowych dań w słoiczkach. Wtedy do zupki nie musisz już dodawać kleiku ryżowego.
Reklama
Reklama
Reklama