- kawałek ugotowanej lub upieczonej piersi z indyka
- mała młoda cukinia
- ziemniak (odmiany sałatkowej, nierozpadającej się)
- 2 małe marchewki z uprawy ekologicznej (z kawałkiem naci)
- łyżeczka świeżego masła
Mięso umyj, upiecz w piekarniku albo włóż do wrzątku i ugotuj. Pokrój w paski. Umyj warzywa. Cukinię obierz, pokrój w słupki i blanszuj we wrzątku (ok. 2 minut) – tak by była miękka, ale się nie rozpadała. Ziemniaka nie obieraj, ugotuj w skórce (zdejmiesz ją z jeszcze ciepłego) i pokrój w ćwiartki. Marchewki lekko oskrob, zostaw kawałek natki, ugotuj w całości. Warzywa i mięso poukładaj na przemian na talerzu, połóż na wierzchu wiórki masła. Pozwól dziecku jeść paluszkami.
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu