Reklama

warstwa fioletowa:

Reklama
  • 4 łyżki borówek
  • 3 łyżki jagód
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • łyżeczka miodu

warstwa różowa ciemna:

  • mały gotowany burak (ok. 80g)
  • garść malin (ok. 60g)
  • 2 łyżki pestek granatu

warstwa różowa jasna:

na wierzch:

  • 20 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
  • świeże owoce do ozdoby

Jagody zmiksuj z jogurtem greckim i miodem. Wymieszaj z całymi borówkami i przełóż do wysokich szklanek. Ugotowanego buraka zmiksuj z malinami. Przełóż na warstwę fioletową i posyp pestkami granatu. Truskawki zmiksuj z jogurtem i płatkami Lubella Mlekołaki Miodo Kółka. Nałóż do szklanek, a z wierzchu posyp resztą płatków i ozdób owocami.
Śniadaniowy koktajl Ombre możesz przygotować sobie wieczorem, włożyć do lodówki i rano wstać na gotowe śniadanie. Możesz także przyrządzić je rano, ponieważ zmiksowanie składników na poszczególne warstwy, zajmuje dosłownie chwilkę.

Reklama

Zobacz: Przepis na koktajl szpinakowo-burakowy

Reklama
Reklama
Reklama