Reklama

Reklama
  • banan
  • marchew
  • jabłko
  • pół mango
  • winogrona bezpestkowe (ok. 6 sztuk)
  • 250 g dyni
  • kilka listków bazylii
  • 2 szklanki wody

Warzywa oraz owoce umyj, obierz i krój na małe cząstki. Bazylię drobno poszatkuj. Wszystkie składniki umieść w rondelku, zalej niewielką ilością wody i ugotuj na małym ogniu do miękkości. Gdy owoce i warzywa będą miękkie, całość bardzo dokładnie zblenduj. Dolej pozostałą część wody i jeszcze chwilę gotuj. Przestudzony sok jest gotowy do spożycia.

Przepis nadesłany przez Kamilę Tudek na konkurs "Smaczne i zdrowe soki dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe soki
Przeczytaj: Jak działa sokownik

Reklama
Reklama
Reklama