Sok warzywno-owocowy z nutą bazylii
Zdrowy i sycący sok z dyni z dodatkiem bazylii będzie idealny nie tylko jako napój, lecz także jako przekąska na podwieczorek.
- Kamila Tudek
Opublikowano: środa, 17 grudnia 2014 11:04
Reklama
Reklama
- banan
- marchew
- jabłko
- pół mango
- winogrona bezpestkowe (ok. 6 sztuk)
- 250 g dyni
- kilka listków bazylii
- 2 szklanki wody
Warzywa oraz owoce umyj, obierz i krój na małe cząstki. Bazylię drobno poszatkuj. Wszystkie składniki umieść w rondelku, zalej niewielką ilością wody i ugotuj na małym ogniu do miękkości. Gdy owoce i warzywa będą miękkie, całość bardzo dokładnie zblenduj. Dolej pozostałą część wody i jeszcze chwilę gotuj. Przestudzony sok jest gotowy do spożycia.
Przepis nadesłany przez Kamilę Tudek na konkurs "Smaczne i zdrowe soki dla dziecka".
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe soki
Przeczytaj: Jak działa sokownik
Reklama
Reklama
Reklama