Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese
Jeśli twoja rodzina przepada za spaghetti, to proponujemy ci nowy przepis na spaghetti z sosem bolognese z żurawiną.
- Paulina Wawrzyniak
Opublikowano: czwartek, 2 października 2014 13:41
Reklama
Reklama
- 500 g spaghetti
- 400 g mielonej wołowiny
- 1 tymianek
- 100 g suszonych żurawin
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżka stołowa oleju
- 6 łyżek stołowych keczupu
- 100 ml bulionu (błyskawicznego)
- sól
- pieprz
Zagotować dużą ilość wody z solą na makaron. Cebulę, czosnek obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć wołowinę. Dodać cebulę i czosnek, a następnie dusić razem z wołowiną. Tymianek umyć, oddzielić listki od łodygi i dodać na patelnię. Dodać bulion i keczup. Dodać żurawiny i dusić, ciągle mieszając. Do gotującej się wody włożyć makaron i ugotować al dente. Sos z mięsem doprawić solą i pieprzem i nałożyć na talerz.
Reklama
Wypróbuj także przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama