Reklama

Reklama
  • 1 pietruszka
  • ćwiartka małego selera
  • pół banana
  • 1 żółtko jaja
  • łyżeczka masła
  • około 3/4szklanki wody
  • 1 łyżka kiełków rzeżuchy lub lucerny

Reklama

Jajko ugotować i oddzielić żółtko. Warzywa umyć, obrać, pokroić. Włożyć do garnka, wlać wodą. Gotować do miękkości warzyw. Tuż przed końcem gotowania dodać obranego banana. Odstawić na chwilę, a następnie dodać masło oraz ugotowane pokruszone żółtko. Wszystko wymieszać. W miseczce posypać umytymi, posiekanymi drobno kiełkami. Kiełki rzeżuchy są dosyć ostre, zaś kiełki lucerny delikatne. Można dostosować się do upodobań małego smakosza. Wychodzą 2 porcje zupki.

Reklama
Reklama
Reklama