Świąteczna zupka
Wypróbuj przepis na świąteczną zupkę
- "Twoje Dziecko"
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 17:01
Reklama
Reklama
- 1 pietruszka
- ćwiartka małego selera
- pół banana
- 1 żółtko jaja
- łyżeczka masła
- około 3/4szklanki wody
- 1 łyżka kiełków rzeżuchy lub lucerny
Reklama
Jajko ugotować i oddzielić żółtko. Warzywa umyć, obrać, pokroić. Włożyć do garnka, wlać wodą. Gotować do miękkości warzyw. Tuż przed końcem gotowania dodać obranego banana. Odstawić na chwilę, a następnie dodać masło oraz ugotowane pokruszone żółtko. Wszystko wymieszać. W miseczce posypać umytymi, posiekanymi drobno kiełkami. Kiełki rzeżuchy są dosyć ostre, zaś kiełki lucerny delikatne. Można dostosować się do upodobań małego smakosza. Wychodzą 2 porcje zupki.
Reklama
Reklama
Reklama