Reklama

Reklama
  • 1 pietruszka
  • ćwiartka małego selera
  • pół banana
  • 1 żółtko jaja
  • łyżeczka masła
  • około 3/4szklanki wody
  • 1 łyżka kiełków rzeżuchy lub lucerny

Jajko ugotuj i oddziel żółtko. Warzywa umyj, obierz i pokrój. Włóż je do garnka, wlej wodę. Gotuj warzywa do miękkości. Tuż przed końcem gotowania dodaj obranego banana. Odstaw na chwilę, a następnie dodaj masło oraz ugotowane, pokruszone żółtko. Wszystko wymieszaj. Zupkę przelej do miseczki i posyp umytymi, posiekanymi drobno kiełkami. Kiełki rzeżuchy są dosyć ostre, zaś kiełki lucerny delikatne, możesz więc dostosować danie do upodobań małego smakosza. Z przepisu wychodzą 2 porcje zupki.

Reklama

Sprawdź inne wielkanocne przepisy

Reklama
Reklama
Reklama