Świąteczna zupka
Dla 9- miesięcznego maluszka zamiast wielkanocnych łakoci podajemy przepis na świąteczną zupkę.
- "Twoje Dziecko"
Opublikowano: środa, 2 kwietnia 2014 11:52
Reklama
Reklama
- 1 pietruszka
- ćwiartka małego selera
- pół banana
- 1 żółtko jaja
- łyżeczka masła
- około 3/4szklanki wody
- 1 łyżka kiełków rzeżuchy lub lucerny
Jajko ugotuj i oddziel żółtko. Warzywa umyj, obierz i pokrój. Włóż je do garnka, wlej wodę. Gotuj warzywa do miękkości. Tuż przed końcem gotowania dodaj obranego banana. Odstaw na chwilę, a następnie dodaj masło oraz ugotowane, pokruszone żółtko. Wszystko wymieszaj. Zupkę przelej do miseczki i posyp umytymi, posiekanymi drobno kiełkami. Kiełki rzeżuchy są dosyć ostre, zaś kiełki lucerny delikatne, możesz więc dostosować danie do upodobań małego smakosza. Z przepisu wychodzą 2 porcje zupki.
Reklama
Sprawdź inne wielkanocne przepisy
Reklama
Reklama
Reklama