Reklama

Reklama
  • mąka,
  • cukier,
  • masło,
  • jajka,
  • soda,
  • śmietana 18%,
  • woda,
  • kakao,
  • mleko w proszku.

Mąkę, cukier, masło, jajka, sodę i śmietanę wrzucamy do miski i zagniatamy z nich ciasto. Z ciasta formujemy walce mniej więcej 3 cm długości. Patelnię silnie rozgrzewamy, pierwszy raz smarujemy dołeczki pędzelkiem niewielką ilością oleju. Do gorącej patelni, w miejsca dołeczków wrzucamy walce. Zamykamy i około 30 sek. przytrzymujemy. Gdy się zarumienią należy je wyjąć. Masło, wodę, cukier i kakao wrzucamy do garnka i zagotowujemy. Wystudzoną masę mieszamy łyżką z mlekiem w proszku. Czekamy chwilę, aż masa lekko stężeje. Połówki grzybków napełniamy masą i składamy.

Zobacz inne przepisy na ciasteczka

Reklama

Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne wypieki z Babyonline.pl" nadesłany przez aneczkaa006.

Reklama
Reklama
Reklama