Reklama

Reklama
  • szpinak lub kapusta kiszona lub kaszanka, np. od JBB Bałdyga
  • cebula
  • ciasto francuskie
  • jajko
  • pieprz i sól

  1. Cebulę pokrój w kostkę, następnie zeszklij na patelni.
  2. Dodaj pokrojony szpinak lub pokrojoną kapustę kiszoną lub kaszankę i całość podsmaż. W ten sposób powstanie farsz.
  3. Dopraw solą i pieprzem do smaku i poczekaj, aż farsz wystygnie.
  4. Ciasto francuskie pokrój na 9 prostokątów, następnie na każdy nałóż łyżeczkę farszu i zlep brzegi.
  5. Ciasto francuskie posmaruj jajkiem.
  6. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 20 minut i upiecz na złoto.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na pasztet dla całej rodziny

Reklama
Reklama
Reklama