Świąteczne paszteciki
Świąteczne paszteciki możesz przygotować w wersji bezmięsnej – wtedy nadadzą się na WIgilię – albo z mięsem. W obu wersjach będą pysznym dopełnieniem świątecznego barszczu.
- mat. pras. JBB Bałdyga
Opublikowano: środa, 27 listopada 2019 12:45
Reklama
Reklama
- szpinak lub kapusta kiszona lub kaszanka, np. od JBB Bałdyga
- cebula
- ciasto francuskie
- jajko
- pieprz i sól
- Cebulę pokrój w kostkę, następnie zeszklij na patelni.
- Dodaj pokrojony szpinak lub pokrojoną kapustę kiszoną lub kaszankę i całość podsmaż. W ten sposób powstanie farsz.
- Dopraw solą i pieprzem do smaku i poczekaj, aż farsz wystygnie.
- Ciasto francuskie pokrój na 9 prostokątów, następnie na każdy nałóż łyżeczkę farszu i zlep brzegi.
- Ciasto francuskie posmaruj jajkiem.
- Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 20 minut i upiecz na złoto.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na pasztet dla całej rodziny
Reklama
Reklama
Reklama