Reklama

Reklama

Składniki:

  • 500 g świderków,
  • puszka pomidorów bez skórki,
  • 1 cebula,
  • 3 marchewki,
  • 1/2 selera,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka bazylii,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Pokrojoną cebulę zrumień. Dodaj startą na grubej tarce marchewkę i seler, po chwili pomidory z zalewą, posiekany czosnek i cukier. Gotuj ok. 12 minut, aż sos zgęstnieje, dopraw bazylią, solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełóż na półmisek i polej sosem. Posyp startym serem i zieleniną.

Reklama

1 porcja dla dziecka = 2–3 czubate łyżki.

Reklama
Reklama
Reklama