Reklama

Reklama
  • 4 duże jabłka
  • łyżka płynnego miodu
  • łyżka brązowego cukru
  • szczypta cynamonu
  • miąższ z 1/2 laski wanilii
  • masło do wysmarowania foremek

Kruszonka:

  • 10 dag mąki (można użyć krupczatki)
  • 5 dag masła
  • 5 dag cukru

Foremki wysmarować masłem. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, połączyć z miąższem wanilii, cynamonem, cukrem oraz miodem. Rozłożyć do foremek.
Z podanych składników przygotować kruszonkę. W palcach formować grudki i rozsypywać na jabłkach. Piec około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Podawać gorące.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z jabłkami dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama