Reklama

Reklama
  • 400 g filetu z kurczaka
  • cukinia
  • opakowanie pomidorów suszonych bez oleju, np. marki Kühne
  • opakowanie papryki pepperoni bez oleju, np. marki Kühne
  • sok z cytryny
  • łyżka miodu
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • buteleczka sosu Steak, np. marki Kühne

Kurczaka i cukinię pokrój w kostkę. Dodaj suszone pomidory i pokrojoną w plasterki paprykę. Całość wrzuć do miski i polej oliwą z oliwek, miodem i cytryną. Wszystko wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Składniki nadziewaj w dowolnej kolejności na patyczki grillowe. Smaż na patelni grillowej przez 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj razem z sosem Steak.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na szaszłyki

Reklama
Reklama
Reklama