Szaszłyki z grilla
Każdy mięsożerca uwielbia szaszłyki. Jest to szybka przekąska, idealna dla zapobiegliwej mamy i żony, która chce mieć pewność, że rodzina zje zalecaną dzienną porcję warzyw.
- mat. pras. Kuhne
Opublikowano: czwartek, 4 maja 2017 15:24
Reklama
Reklama
- 400 g filetu z kurczaka
- cukinia
- opakowanie pomidorów suszonych bez oleju, np. marki Kühne
- opakowanie papryki pepperoni bez oleju, np. marki Kühne
- sok z cytryny
- łyżka miodu
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- buteleczka sosu Steak, np. marki Kühne
Kurczaka i cukinię pokrój w kostkę. Dodaj suszone pomidory i pokrojoną w plasterki paprykę. Całość wrzuć do miski i polej oliwą z oliwek, miodem i cytryną. Wszystko wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Składniki nadziewaj w dowolnej kolejności na patyczki grillowe. Smaż na patelni grillowej przez 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj razem z sosem Steak.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na szaszłyki
Reklama
Reklama
Reklama