Reklama

Reklama
  • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 50 g startego parmezanu
  • 2 jajka
  • ok 200 g bułki tartej
  • 8 zielonych oliwek bez pestek
  • 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
  • natka pietruszki
  • oregano, sól i pieprz do smaku

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z rybą dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama