Szaszłyki z tuńczykiem
Szaszłyki to atrakcyjne danie, które sprawdza się w każdych okolicznościach. Możemy je podawać zarówno na rodzinnych przyjęciach, jak i podczas spotkań z przyjaciółmi. Przepis na szaszłyki z tuńczykiem jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Calipo, producenta tuńczyka w zalewie
Opublikowano: środa, 28 września 2016 14:14
Reklama
Reklama
- 3 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 50 g startego parmezanu
- 2 jajka
- ok 200 g bułki tartej
- 8 zielonych oliwek bez pestek
- 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- natka pietruszki
- oregano, sól i pieprz do smaku
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.
Reklama
Zobacz więcej przepisów z rybą dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama