Reklama
  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 200 g świeżego szpinaku
  • cebula
  • pół papryczki chilli*
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szczypty pieprzu czarnego świeżo mielonego
  • łyżeczka wędzonej słodkiej papryki w proszku
  • 250 ml śmietany
  • 40 g sera gruyere
  • 2 ząbki czosnku
  • Knorr Naturalnie smaczne - Tagliatelle z kurczakiem*

*te składniki możesz pominąć w daniu dla dziecka [przyp. red.]

Makaron ugotuj do miękkości we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź. Cebulę pokrój w piórka, papryczkę chilli* i czosnek posiekaj. W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, czosnek oraz chilli. Dodaj umyty i osuszony szpinak. W miseczce rozmieszaj ze śmietaną Tagliatelle z kurczakiem Knorr*, dla nadania smaku i wlej do garnka ze szpinakiem. Całość zagotuj. Do garnka dodaj ugotowany makaron, dopraw do smaku pieprzem oraz wędzoną papryką. Wszystko razem dobrze wymieszaj, a następnie przełóż do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posyp startym serem i wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.

Zobacz także

*można pominąć w daniu dla dziecka [przyp. red.]

Reklama

Zobacz też inne przepisy na makarony

Reklama
Reklama
Reklama