Reklama

Reklama
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka cukru
  • 4 czubate łyżki nutelli
  • 30 dag truskawek
  • galaretka truskawkowa

Białka ubij na sztywno z cukrem. Do piany dodawaj po jednym żółtku delikatnie mieszając, a następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem formy do tarty z wypukłym dnem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. i piecz ok. 30 minut.
Truskawki umyj i urwij szypułki. Galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody i odstaw do przestygnięcia. Ciasto wyjmij z formy, odwracając ją do góry dnem.
Wystudzone ciasto równomiernie posmaruj nutellą. Na tym ułóż gęsto truskawki, a następnie zalej tężejącą galaretką. Odstaw do całkowitego zastygnięcia.

Zobacz inne przepisy na ciasto dla dziecka

Reklama

Przepis: Beata Połatyńska

Reklama
Reklama
Reklama