Reklama

Reklama
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki oleju
  • 30 dag mielonego z kurczaka lub indyka
  • mały brokuł
  • duży pomidor
  • 2 łyżki śmietany 18-proc.
  • 4 łyżki starego żółtego sera
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, przesmaż na oleju. Dodaj mielone mięso, mieszając, smaż 5 min, dopraw, wystudź.
Brokuł opłucz, podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 3 min, wyjmij, osącz, wystudź.
Formę na tartę wylep ciastem, formując wyższy brzeg. Ponakłuwaj widelcem, piecz 10 min w temp. 200 st. C. Mięso delikatnie wymieszaj z różyczkami brokułu i śmietaną, wyłóż na ciasto, ułóż cząstki pomidora. Wierzch posyp tartym serem, piecz 25 min w temp. 200 st. C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na tarty dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama