- opakowanie ciasta francuskiego
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oleju
- 30 dag mielonego z kurczaka lub indyka
- mały brokuł
- duży pomidor
- 2 łyżki śmietany 18-proc.
- 4 łyżki starego żółtego sera
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, przesmaż na oleju. Dodaj mielone mięso, mieszając, smaż 5 min, dopraw, wystudź.
Brokuł opłucz, podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 3 min, wyjmij, osącz, wystudź.
Formę na tartę wylep ciastem, formując wyższy brzeg. Ponakłuwaj widelcem, piecz 10 min w temp. 200 st. C. Mięso delikatnie wymieszaj z różyczkami brokułu i śmietaną, wyłóż na ciasto, ułóż cząstki pomidora. Wierzch posyp tartym serem, piecz 25 min w temp. 200 st. C.
Zobacz więcej przepisów na tarty dla dziecka