Tartaletka owsiana z brzoskiwnią i tymiankiem
Szukasz przepisu na smaczny i zdrowy podwieczorek? Zrób tartaletkę owsianą z brzoskiwnią i tymiankiem. Taki deser zasmakuje całej rodzinie.
- materiały Melvit
Opublikowano: piątek, 10 lipca 2015 08:23
Reklama
Reklama
- 4-5 łyżek płatków owsianych
- łyżka śmietanki kokosowej
- łyżka pasty sezamowej
- 1/2 łyżki jagód goji lub rodzynek
- łyżka masła klarowanego
- łyżka syropu klonowego
- łyżka pestek ze słonecznika
- 2 łyżki zmielonych migdałów
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- łyżeczka soku z cytryny
- 4 cienko pokrojone brzoskwinie
- 1/2 łyżki cukru trzcinowego
- kilka gałązek tymianku
Wszystkie produkty wymieszaj w misce na lepiącą masę. Formę do tarty (mniejszą) posmaruj masłem klarowanym lub wyłóż papierem do pieczenia. Masę wyłóż dłonią tak by brzegi były wyższe od spodu a spód wyrównaj. Wstaw do piekarnika na około 10 minut i zapiecz w temperaturze 180 stopni.
Brzoskwinie pokrój na cienkie plastry i ułóż na podpieczonym spodzie, posyp cukrem i udekoruj małymi listkami tymianku. Wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut do zapieczenia.
Reklama
Zobacz inne przepisy z wykorzystanie płatków owsianych
Polecamy: Jak wykorzystać płatki owsiane?
Reklama
Reklama
Reklama