Reklama

Reklama
  • 4-5 łyżek płatków owsianych
  • łyżka śmietanki kokosowej
  • łyżka pasty sezamowej
  • 1/2 łyżki jagód goji lub rodzynek
  • łyżka masła klarowanego
  • łyżka syropu klonowego
  • łyżka pestek ze słonecznika
  • 2 łyżki zmielonych migdałów
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 4 cienko pokrojone brzoskwinie
  • 1/2 łyżki cukru trzcinowego
  • kilka gałązek tymianku

Wszystkie produkty wymieszaj w misce na lepiącą masę. Formę do tarty (mniejszą) posmaruj masłem klarowanym lub wyłóż papierem do pieczenia. Masę wyłóż dłonią tak by brzegi były wyższe od spodu a spód wyrównaj. Wstaw do piekarnika na około 10 minut i zapiecz w temperaturze 180 stopni.
Brzoskwinie pokrój na cienkie plastry i ułóż na podpieczonym spodzie, posyp cukrem i udekoruj małymi listkami tymianku. Wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut do zapieczenia.

Reklama

Zobacz inne przepisy z wykorzystanie płatków owsianych
Polecamy: Jak wykorzystać płatki owsiane?

Reklama
Reklama
Reklama