Reklama

ciasto:

Reklama
  • 200 g płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
  • 2 jajka
  • 40 g roztopionego oleju kokosowego (+ odrobina do posmarowania foremek)
  • łyżeczka bułki tartej do wysypania foremek

nadzienie:

  • 2 kwaśne jabłka (lub słodkie jeśli wolisz)
  • 3 łyżki puree z dyni
  • łyżka wody
  • łyżka miodu z cynamonem

dodatkowo:

  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżki nerkowców

Piekarnik nastaw na 180 stopni C. W malakserze rozdrobnij płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Dodaj do nich jajka oraz roztopiony olej. Zagnieć, po czym wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką foremki na tartaletki wyłóż powstałym ciastem. Włóż je do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.
W tym czasie umyj i obierz jabłka. Pokrój je w kosteczkę i przełóż na nieprzywieralną patelnię. Dodaj łyżkę wody i miód. Duś pod przykryciem, aż zmiękną. Dodaj puree z dyni i duś jeszcze chwilkę, aż jabłka zaczną się rozpadać. Gotowy mus przełóż na upieczone tartaletki. Na wierzchu ułóż po kilka orzechów.

Reklama

Zobacz: Tartaletka owsiana z brzoskiwnią i tymiankiem

Reklama
Reklama
Reklama