Reklama

Ciasto na naleśniki:

Reklama
  • 17 dag mąki
  • jajko
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 50 ml oleju
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • opakowanie mrożonki szpinak w sosie śmietanowym
  • 4 jajka
  • 20 dag tartego sera żółtego
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa

Z podanych składników na naleśniki przygotuj ciasto, a następnie usmaż na małej patelni naleśniki o średnicy 18-20 cm.
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Szpinak rozmroź na patelni. Dodaj jajka i dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Wsyp 3/4 tartego sera i dokładnie wymieszaj.
Na dno małej tortownicy o średnicy 18 cm połóż dwa naleśniki. Na nie wyłóż cienką warstwę nadzienia szpinakowego i przykryj kolejnym plackiem. Znów wyłóż warstwę nadzienia i tak do wyczerpania składników, pamiętając, aby ostatni był naleśnik. Całość posyp pozostałym serem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C

Zobacz inne przepisy na dania ze szpinakiem

Reklama

Przepis: Beata Połatyńska/ www.beatapolatynska.pl

Reklama
Reklama
Reklama