Reklama

Reklama
  • 2 pszenne placki tortilli
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 8 pomidorków cherry
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki przyprawy chilli
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 mała łyżeczka oregano
  • sól i pieprz

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę i doprawiamy solą, pieprzem oraz chili. Następnie na rozgrzanej patelni smażymy kurczaka około 15 minut. W międzyczasie odcedzamy kukurydzę, sałatę lodową siekamy na drobne paseczki, pomidory kroimy na ćwiartki, paprykę w drobne kawałki, a cebulę w piórka. Kolejno do małej miski dodajemy majonez, jogurt naturalny, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz oregano. Po dokładnym wymieszaniu w naczyniu powstanie gęsty, czosnkowy sos. Smarujemy nim placki i nakładamy na nie mięso oraz przygotowane warzywa. Tortillę wraz z farszem zawijamy i wkładamy do piekarnika na 180 C. na około 15 minut.

Reklama

Zobacz więcej przepisów dla dziecka z warzywami

Reklama
Reklama
Reklama