Tostowe babeczki z jajkiem i z szynką
Świetnym daniem na karnawał będą popularne przekąski typu finger foods. To szybkie i łatwe do przyrządzenia przekąski, mieszące się w dłoń, które można zjeść niemal w jednym kęsie i które nie wymagają używania sztućców. Oto przepis na tostowe babeczki z jajkiem.
- mat. pras. Dan Cake
Opublikowano: środa, 4 stycznia 2017 14:43
Reklama
Reklama
- chleb tostowy pszenny
- szynka
- jajko
- tarty ser żółty
- suszone oregano
Z chleba tostowego okrój skórkę, delikatnie rozwałkuj kromki i wyłóż nimi foremki do mufinek. Następnie włóż na pieczywo kawałki szynki, wbij jajko (lub 2-3 jajka przepiórcze). Posyp wiórkami sera sera żółtego, a na koniec suszonym lub świeżym oregano (lub innymi ulubionymi ziołami). Tak przygotowane przekąski wystarczy włożyć na 15 minut do piekarnika i zapiec.
Uwaga! Nadzienie możesz też skomponować według własnego gustu.
Reklama
Zobacz też przepisy na słodycze i desery
Reklama
Reklama
Reklama