Reklama
  • 2 kromki pieczywa tostowego,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 1 plaster szynki konserwowej,
  • plasterek żółtego sera,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka bułki tartej,
  • 1-2 łyżeczki oliwy lub oleju,
  • 1 pomidor sparzony i obrany ze skórki,
  • 2 listki sałaty.

Reklama

Pieczywo tostowe cienko posmaruj masłem, włóż plaster szynki i sera do środka, złącz kromki. Na talerz wybij jajo, rozmąć widelcem i obtocz kanapkę, a następnie oprósz tartą bułką. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż tostową kanapkę z obu stron na złoty kolor. Przekrój na dwa trójkąty. Podawaj na ciepło na listku sałaty z plasterkami pomidora. Taki tost podany z bulionem, chłodnikiem albo przecieraną zupą jarzynową jest doskonały na obiad lub kolację.

Reklama
Reklama
Reklama