Tosty z pomidorami
Przepis na nietypowe tosty.
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 10:31
Reklama
Reklama
- 2 kromki pieczywa tostowego,
- 1 łyżeczka masła,
- 1 plaster szynki konserwowej,
- plasterek żółtego sera,
- 1 jajko,
- 1 łyżka bułki tartej,
- 1-2 łyżeczki oliwy lub oleju,
- 1 pomidor sparzony i obrany ze skórki,
- 2 listki sałaty.
Reklama
Pieczywo tostowe cienko posmaruj masłem, włóż plaster szynki i sera do środka, złącz kromki. Na talerz wybij jajo, rozmąć widelcem i obtocz kanapkę, a następnie oprósz tartą bułką. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż tostową kanapkę z obu stron na złoty kolor. Przekrój na dwa trójkąty. Podawaj na ciepło na listku sałaty z plasterkami pomidora. Taki tost podany z bulionem, chłodnikiem albo przecieraną zupą jarzynową jest doskonały na obiad lub kolację.
Reklama
Reklama
Reklama