Reklama

Reklama
  • 500 g świeżych truskawek
  • 100 g białej czekolady E.Wedel
  • 100 g mlecznej czekolady E.Wedel
  • 2 łyżki miękkiego masła

Krok 1: Truskawki umyj i osusz – zostaw szypułki.
rok 2: Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj jedną łyżkę miękkiego masła. Czekoladę przestudź tak, aby nie zastygała.
Krok 3: W płynnej białej czekoladzie maczaj truskawki do wysokości ¾. Truskawki odkładaj na tacę wyłożoną pergaminem do całkowitego zastygnięcia.
Krok 4: Czynność tę powtórz z czekoladą mleczną lub gorzką, zanurzając truskawki w płynnej czekoladzie do ½ wysokości, tak aby został widoczny pasek białej czekolady.

Zobacz inne przepisy na dania z truskawkami

Reklama

Przepis pochodzi z materiału prasowego E.Wedel

Reklama
Reklama
Reklama