Reklama

Reklama
  • 10 dużych truskawek
  • 4 cząstki białej czekolady
  • 4 cząstki czekolady deserowej

Reklama

Truskawki umyj i osusz, ale nie odrywaj szypułek. Czekolady rozpuść osobno, np. w kąpieli wodnej. Przelej je do wąskich naczyń – takich, byś mogła zanurzyć w nich truskawkę. Złap truskawkę za szypułkę i do połowy zanurz ją w białej czekoladzie. Chwilę odczekaj (by czekolada zastygła) i zanurz w ciemnej czekoladzie, ale do niższego poziomu. Możesz zrobić wiele warstw – wtedy jeszcze kilka razy zanurz truskawkę raz w białej, raz w ciemnej czekoladzie. Truskawki w biało-brązowych czekoladowych fartuszkach ułóż na półmisku.
Porcja: 5 dużych truskawek

Reklama
Reklama
Reklama