Truskawki w fartuszkach
Przygotuj ucztę dla swojego smyka - zrób mu truskawki w czekoladzie
Opublikowano: piątek, 20 grudnia 2013 22:32
Reklama
Reklama
- 10 dużych truskawek
- 4 cząstki białej czekolady
- 4 cząstki czekolady deserowej
Reklama
Truskawki umyj i osusz, ale nie odrywaj szypułek. Czekolady rozpuść osobno, np. w kąpieli wodnej. Przelej je do wąskich naczyń – takich, byś mogła zanurzyć w nich truskawkę. Złap truskawkę za szypułkę i do połowy zanurz ją w białej czekoladzie. Chwilę odczekaj (by czekolada zastygła) i zanurz w ciemnej czekoladzie, ale do niższego poziomu. Możesz zrobić wiele warstw – wtedy jeszcze kilka razy zanurz truskawkę raz w białej, raz w ciemnej czekoladzie. Truskawki w biało-brązowych czekoladowych fartuszkach ułóż na półmisku.
Porcja: 5 dużych truskawek
Reklama
Reklama
Reklama