Reklama
  • 2 serki homogenizowane truskawkowe
  • 2 serki waniliowe
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 300 g truskawek
  • mięta do dekoracji

Reklama

Dno okrągłej formy wyłóż papierem do pieczenia. Biszkopty przytnij do wysokości formy i obłóż nimi boki. Rozpuść galaretki w połowie tej ilości wody, która jest zalecana do ich przygotowania. Gdy lekko przestygną, wymieszaj je z serkami. Masę truskawkową przelej do formy, wstaw na chwilę do lodówki, aby lekko stężała, następnie wlej masę pomarańczową. Deser odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia, a następnie na wierzchu ułóż truskawki. Udekoruj listkiem mięty.

Reklama
Reklama
Reklama