Truskawkowy torcik z biszkoptami
Taki torcik ucieszy każde dziecko!
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 11:50
Reklama
Reklama
- 2 serki homogenizowane truskawkowe
- 2 serki waniliowe
- 2 galaretki truskawkowe
- 2 galaretki pomarańczowe
- opakowanie podłużnych biszkoptów
- 300 g truskawek
- mięta do dekoracji
Reklama
Dno okrągłej formy wyłóż papierem do pieczenia. Biszkopty przytnij do wysokości formy i obłóż nimi boki. Rozpuść galaretki w połowie tej ilości wody, która jest zalecana do ich przygotowania. Gdy lekko przestygną, wymieszaj je z serkami. Masę truskawkową przelej do formy, wstaw na chwilę do lodówki, aby lekko stężała, następnie wlej masę pomarańczową. Deser odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia, a następnie na wierzchu ułóż truskawki. Udekoruj listkiem mięty.
Reklama
Reklama
Reklama