Reklama

Reklama
  • pomidor
  • 3 różyczki brokułu
  • 1/3 marchewki
  • 1/3 pietruszki
  • odrobina koperku
  • kilka kropli oliwy z oliwek

Warzywa (marchewkę, pietruszkę i pomidora) umyj, obierz ze skórki i pokrój
na kawałeczki. Z pomidora usuń gniazda nasienne. Różyczki brokuła włóż na moment do wrzącej wody.
Do rondelka przełóż marchew i pietruszkę, zalej wodą i gotuj do miękkości. Następnie dodaj brokuł, pomidor oraz posiekany koperek i gotuj zupkę przez ok. 10 minut. Na koniec zmiksuj ją, dodaj kilka kropel oliwy z oliwek i całość wymieszaj. Zapakuj do słoiczka i zabierz na dwór - podaj dziecku po przestygnięciu.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania z warzyw dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama