Warzywna lasagne
Tradycyjną lasagne można z powodzeniem przygotować również w wersji wegetariańskiej. Bezmięsna odmiana tej popularnej i lubianej potrawy może okazać się absolutnym hitem przyjęcia.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych Kühne, producenta dressingów sałatkowych
Opublikowano: poniedziałek, 20 lutego 2017 11:31
Reklama
Reklama
- Makaron do lasagne
- Pieczarki
- Cukinia
- Parmezan
- Papryka chili
- Sos Barbecue
- Słoiczek koncentratu pomidorowego
- Bazylia
- Sól
- Pieprz
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Warzywa umyj, pokrój i podsmaż na patelni do momentu odparowania całej wody. W garnuszku wymieszaj posiekaną bazylię, koncentrat pomidorowy oraz 3 łyżki sosu barbecue. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku. Sos wlej na patelnię i jeszcze chwilę podsmaż z warzywami. Na plastrach makaronu ułóż przygotowany farsz i posyp startym parmezanem. W podobny sposób przygotuj kolejne warstwy.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na makaron dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama