Warzywna pieczeń
Warzywna pieczeń: przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:39
Reklama
Reklama
- 400 g mielonego indyka
- jajko
- cebula
- 2 ugotowane marchewki
- pół ugotowanego selera
- sól
- pieprz ziołowy
- ząbek czosnku
- zielona pietruszka
- olej
Do mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę i jajko, wyrób całość na gładką masę, dopraw solą i pieprzem. Marchew i selera zmiksuj, dodaj czosnek i sól. Z masy mięsnej uformuj prostokąt, pośrodku ułóż warzywa. Roladę zwiń i owiń natłuszczoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 45 minut. Przed podaniem dziecku posyp posiekaną natką i pokrój w plastry.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama