Reklama
  • 2 duże marchewki
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 wątróbki z indyka - QAFP
  • 6-8 pieczarek
  • 1 łyżka śmietany 9%
  • 1 ziemniak
  • przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz, sól

Reklama

Obierz marchew i ziemniak, pokrój w kostkę i ugotuj do miękkości w małej ilości wody. Wątróbkę umyj, lekko osusz i pokrój w paski. Opłucz pieczarki, obierz i pokrój na plasterki. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na maśle. Pieczarki razem z wątróbką dodaj do cebuli i usmaż. Posyp pieprzem, lekko posól, dodaj śmietanę i duś jeszcze około 3 minuty. Marchewkę i ziemniak zmiksuj. Lekko dopraw pieprzem, gałką muszkatołową i solą, wymieszaj. Nakładaj na talerz dziecka 1-2 łyżki zmiksowanych warzyw i około 2 łyżek wątróbki z pieczarkami i cebulą.

Reklama
Reklama
Reklama