Reklama

Reklama
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki Sinlacu
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 50 g margaryny bezmlecznej
  • jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego (jeżeli oczywiście dziecko nie jest uczulone na wanilinę)
  • Polewa:
  • 2 łyżki soku malinowego
  • cukier puder

Reklama

Do miski włóż margarynę, mąkę, Sinlac, proszek do pieczenia i posiekaj wszystko nożem. Dodaj jajko, sól, cukier waniliowy i zagnieć na gładkie ciasto. Zawiń w folię i chłódź 30 minut. Po wyjęciu ciasta z lodówki wysyp blat lub stolnicę niewielką ilością mąki kukurydzianej i rozwałkuj ciasto na placek o grubości 2 mm. Foremkami wycinaj ciastka. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 175°C przez 10-15 minut. Wymieszaj sok malinowy z cukrem pudrem. Tą polewą udekoruj ciasteczka.

Reklama
Reklama
Reklama