Reklama

Reklama
  • 20 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • 125 ml mleka
  • 2 jajka
  • 12,5 dag margaryny
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki przyprawy do pierników
  • śliwki
  • mleczna polewa czekoladowa

Miękką margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Na koniec dodaj mleko i wymieszaj.
Ciasto przełóż do kwadratowej formy o wymiarach 22 na 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście połóż połówki śliwek.
Piecz ok. 30 minut w temp. 180 st. C. Upieczone i wystudzone ciasto polej dekoracyjnie polewą czekoladową.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na pierniki i pierniczki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama