Reklama

Reklama
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • szklanka maślanki
  • pół paczki krakersów
  • 4 małe młode marchewki
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka miodu
  • szczypta soli

Reklama

Pierś z kurczaka umyj, podziel na nieduże kawałki. Do miski nalej maślankę i włóż do niej kawałki mięsa. Odstaw do lodówki na pół godziny. Krakersy drobniutko pokrusz (powinny przypominać z wyglądu tartą bułkę). Wyjmuj z maślanki kawałki mięsa i obtaczaj je
w pokruszonych krakersach. Układaj na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20–25 minut. Marchewki ugotuj w niewielkiej ilości wody lub na parze. W rondelku roztop masło, dodaj miód i marchewki. Możesz lekko doprawić solą. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Reklama
Reklama
Reklama