Zapiekanka mięsno-ziemniaczana
Przepis na pożywną zapiekankę z mięsa i ziemniaków.
![zapiekanka, makaron, brokuły, warzywa, mięso zapiekanka, makaron, brokuły, warzywa, mięso](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/img6GYuYl-e24867a.jpg?quality=90&resize=800,534)
- edipresse
Data publikacji: środa, 27 lutego 2013 13:18
Reklama
- 400 g mielonej cielęciny,
- 2 duże ziemniaki,
- 4 plastry żółtego sera,
- 1/4 l mleka
- oregano, sól i pieprz.
Reklama
Obrane ziemniaki zetrzyj na tarce z większymi otworami, dopraw solą i pieprzem. Posól mięso, dodaj do smaku szczyptę oregano. Ułóż starte ziemniaki w żaroodpornym naczyniu, zalej mlekiem, dodaj warstwę mielonej cielęciny i przykryj plastrami sera. Wstaw do piekarnika i zapiekaj na średnim ogniu przez 30 minut.
Aby danie było jeszcze bardziej pożywne, przed wstawieniem do piekarnika dodaj garść gotowanego groszku.
Reklama
Reklama
Reklama