Reklama

Reklama
  • kruche ciasto,
  • 200 g tartego żółtego sera,
  • 200 g sera żółtego,
  • 2 płaskie łyżki posiekanych ziół (pietruszka, szczypiorek, koperek),
  • oliwa z oliwek,
  • sól,
  • szczypta pieprzu ziołowego.

Reklama

Ciasto rozwałkuj i wytnij z niego dwa koła. Jedno umieść w żaroodpornym naczyniu, natłuszczonym oliwą. Ser żółty pokrój w kostkę. Posyp ciasto tartym serem i rozłóż kawałeczki sera żółtego. Dodaj przyprawy ziołowe i ewentualnie pieprz.
Przykryj drugim kołem, ugnieć palcami po brzegach, aby połączyć oba koła. Nakłuj wierzchnią warstwę widelcem, aby para uchodziła swobodnie, i posmaruj oliwą. Posól, wstaw do rozgrzanego piekarnika, zapiekaj przez 20–25 minut w wysokiej temperaturze, aż ciasto się zarumieni.

Reklama
Reklama
Reklama