Zielona zupa jarzynowa
Zielona zupa jarzynowa to idealne danie by niejadkowi przemycić do posiłków trochę warzyw i wzbogacić jego dietę. Wypróbuj nasz przepis na zieloną zupę Mag.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: poniedziałek, 8 sierpnia 2016 13:06
Reklama
Reklama
- 1/4 brokułu
- kalarepka
- 1/2 batatu
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 750 ml wody
- sok z cytryny
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- uprażone pestki słonecznika
- szczypta soli
Kalarepkę i batata umyj, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Do garnka wlej oliwę, rozgrzej, dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę, smaż przez chwilę z pokrojonymi warzywami. Dolej wodę, gotuj ok. 15 minut. Dodaj pokrojonego brokuła, gotuj jeszcze ok. 4 minut. Zmiksuj, przypraw do smaku. Podawaj z pestkami słonecznika.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na pyszne zupy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama