Reklama

Reklama
  • 1/4 brokułu
  • kalarepka
  • 1/2 batatu
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 750 ml wody
  • sok z cytryny
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • uprażone pestki słonecznika
  • szczypta soli

Kalarepkę i batata umyj, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Do garnka wlej oliwę, rozgrzej, dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę, smaż przez chwilę z pokrojonymi warzywami. Dolej wodę, gotuj ok. 15 minut. Dodaj pokrojonego brokuła, gotuj jeszcze ok. 4 minut. Zmiksuj, przypraw do smaku. Podawaj z pestkami słonecznika.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na pyszne zupy dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama