Reklama
  • 1/2 małej marchewki
  • 2 strąki żółtej fasolki szparagowej
  • niewielka różyczka brokułu
  • 1–2 łyżki płatków ryżowych
  • łyżeczka masła
  • szklanka wody
  • niepełna łyżeczka drobno posiekanego koperku
  • 40 g surowego mięsa z piersi z indyka

Reklama

Warzywa dokładnie umyj, obierz i opłucz. Pokrój jarzyny w kostkę. Do wrzącej wody wrzuć marchewkę, a gdy będzie mięknąć, dodaj pokrojone strączki fasoli szparagowej i różyczkę brokułu. Gotuj je do miękkości. Po ugotowaniu zmiksuj. Aby zupka była gęściejsza, dodaj płatki ryżowe, a potem masło. Wszystko delikatnie wymieszaj i krótko zagotuj. Mięso ugotuj oddzielnie i pokrój w drobną kostkę. Zmiksowane jarzyny przełóż do naczynia i posyp je mięsem oraz koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama