Reklama
  • 150 g mielonego indyka
  • cebulka dymka ze szczypiorkiem
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 150 g dyni
  • trójkącik topionego serka
  • 4 łyżki mleka
  • olej do smażenia

Mięso wyrób na gładką masę z posiekaną dymką, koncentratem i 2 łyżkami wody. Z masy uformuj rulonik o średnicy 1 cm, pokrój w kawałki o długości 5 cm, obtocz w bułce, usmaż na złoty kolor. Mleko wlej do garnka, dodaj pokrojoną w kostkę dynię. Gotuj na małym ogniu, aż dynia będzie miękka, dodaj serek i gotuj, aż składniki się połączą. Gotowy sos przetrzyj przez sitko i polewaj nim krokieciki.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama