Ziołowe krokieciki
Krokcieciki z indyka dla dzieci. Sprawdzony przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:07
Reklama
Reklama
- 150 g mielonego indyka
- cebulka dymka ze szczypiorkiem
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki tartej bułki
- 150 g dyni
- trójkącik topionego serka
- 4 łyżki mleka
- olej do smażenia
Mięso wyrób na gładką masę z posiekaną dymką, koncentratem i 2 łyżkami wody. Z masy uformuj rulonik o średnicy 1 cm, pokrój w kawałki o długości 5 cm, obtocz w bułce, usmaż na złoty kolor. Mleko wlej do garnka, dodaj pokrojoną w kostkę dynię. Gotuj na małym ogniu, aż dynia będzie miękka, dodaj serek i gotuj, aż składniki się połączą. Gotowy sos przetrzyj przez sitko i polewaj nim krokieciki.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Reklama
Reklama
Reklama