Złote racuszki z jabłkiem
Wypróbuj przepis na złote racuszki z jabłkami.
Opublikowano: poniedziałek, 16 grudnia 2013 19:50
Reklama
Reklama
- 30 dag jabłek
- 2 płaskie łyżki mąki ryżowej
- 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac (25 ml)
- 5 ml oleju
- 60 ml wody
- szczypta soli
Reklama
Do wody wsyp Nestlé Sinlac, wymieszaj. Dodaj mąkę ryżową, olej oraz sól i całość wymieszaj. Jabłko obierz, pokrój na kawałki. Wrzuć je do masy (tak, żeby stała się dosyć gęsta). Zamieszaj. Rozgrzej olej na patelni. Kiedy będzie bardzo gorący, lej placuszki. Smaż po obydwu stronach, aż będą dość rumiane. Udekoruj owocami (np. wiśniami z kompotu).
Reklama
Reklama
Reklama