Zupa dyniowa
Zupa dyniowa to idealna opcja na jesienne popołudnia - ciepła i rozgrzewająca będzie świetnym pomysłem na obiad. Zupę z dyni może jeść już kilkumiesięczny maluch - ale nie doprawioną wieloma przyprawami.
- Edipresse
Opublikowano: wtorek, 26 lipca 2016 10:58
Reklama
Reklama
- 80 dag miąższu dyni
- 40 dag włoszczyzny
- cebula
- 3 cm kawałek imbiru
- szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
- olej
- pestki dyni
Dynię upiecz (ok. 40 minut w temp. 180 st. C) lub pokrój i ugotuj w niewielkiej ilości wody, aż będzie miękka. W rondelku na rozgrzanym oleju przesmaż na złoty kolor posiekaną drobno cebulkę, dodaj starty imbir i włoszczyznę. Smaż chwilę . Zalej szklanką wody i gotuj ok. 5 minut. Dodaj dynię i przyprawy. Zmiksuj. Zupę podawaj posypaną pestkami dyni.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na zupy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama