Zupa krem z porów i migdałów
Wypróbuj przepis na oryginalną zupę krem z porów i migdałów
Opublikowano: sobota, 21 grudnia 2013 21:48
Reklama
- 50 g surowych migdałów,
- kilka porów,
- 1 cebula,
- rosół z kury,
- 4 łyżki śmietany,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
- szczypta soli.
Reklama
Ugotuj garnek rosołu. Odstaw na bok. Podduś na maśle cebulę oraz białe, drobno pokrojone części porów. Gdy zaczną się rumienić, dodaj migdały i podgrzewaj przez kilka minut na małym ogniu. Wlej rosół. Gotuj całość przez 10 minut. Następnie zmiksuj na jednolitą masę o konsystencji kremu. Dopraw do smaku, posyp natką pietruszki i podawaj na stół. Smakuje na gorąco i na zimno.
Reklama
Reklama
Reklama