Reklama

Reklama
  • 150 g fileta z dorsza
  • marchewka
  • 100 g fasolki szparagowej
  • kawałek białej części pora
  • 0,5 l wywaru z jarzyn
  • łyżka oliwy
  • 2–3 gałązki koperku

Pora pokrój w plasterki, zeszklij na oliwie, dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę i fasolkę. Zalej wywarem z jarzyn. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie dodaj rybę i koperek, gotuj jeszcze 10 minut. Rybę delikatnie wyjmij, podziel widelcem na mniejsze kawałki, dodaj do zupy.

Reklama

Nasza rada: Taką zupkę możesz podać nawet 7-miesięcznemu niemowlęciu. Dodaj tylko łyżeczkę kaszki ryżowej, a potem całość zmiksuj.

Reklama
Reklama
Reklama