Zupa wiśniowa
Zupa idealna na lato - pyszna, słodka, z domowymi kluseczkami.
- Mamo to ja
Opublikowano: środa, 15 lipca 2015 12:06
Reklama
Reklama
- pół szklanki wiśni
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2 szklanki wody
- 3 łyżeczki miodu (jeśli dziecko nie jest uczulone)
- jajko
- 2 łyżki mąki
Owoce umyj i wydryluj, zagotuj w szklance wody. W pozostałej zimnej wodzie rozmieszaj mąkę ziemniaczaną, wlej do gotującej zupy, ciągle mieszając. Dopraw miodem. Jajko roztrzep i wymieszaj ze zwykłą mąką na gładką masę. Lej ciasto bezpośrednio na gotującą się zupę. Gdy kluseczki wypłyną, gotuj je jeszcze kilka minut.
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Orzeźwiająca sałatka z arbuzem
Reklama
Reklama
Reklama