Zupa z brokułów
Zupa z brokułów to potrawa pożywna i zapewniająca energię na długo. Zobacz, jak łatwo możesz ją przygotować!
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:20
Reklama
Reklama
- ćwierć średniej marchewki (25 g),
- 3-4 różyczki mrożonych brokułów (25 g),
- ćwierć średniej pietruszki (20 g),
- ćwierć małego selera (20 g),
- pół żółtka,
- łyżeczka masła (5 g),
- łyżeczka kleiku ryżowego (3 g),
- woda (120 ml).
Obierz umyte warzywa i opłucz. Brokuły opłucz pod bieżącą wodą. Wrzuć jarzyny do wrzątku, gotuj krótko do miękkości. Dodaj kleik, masło, żółtko. Zmiksuj i zagotuj. Przed podaniem zupy sprawdź, czy nie jest za gorąca.
Porcja dla dziecka: 180 ml zupy
Sprawdź inne przepisy na zupy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama