Zupa z mięsem z kurczaka - przepis
Jak przygotować zupę z mięsem z kurczaka?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 09:17
Reklama
Reklama
- ok. 1/2 kg piersi kurczaka - QAFP
- 150 g zielonego mrożonego groszku
- 1 średnia marchew
- 1 mała pietruszka
- por
- 2 żółtka
- 100 g śmietany kremowej
- 1 łyżka soku z cytryny
- ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, sól
Marchew i pietruszkę zetrzyj na grubej tarce, pora pokrój w krążki. Zagotuj 2 litry wody, włóż pokrojone w paski mięso z kurczaka, przyprawy i warzywa. Gotuj ok. 15 minut. Dodaj groszek i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Żółtka wymieszaj ze śmietaną, dodaj do zupy, podgrzej. Potrawa nie może wrzeć! Dodaj sok z cytryny, zamieszaj. Możesz podać z makaronem.
Reklama
Porcja dla dziecka – 250-300 g
Reklama
Reklama
Reklama