Reklama

Reklama
  • ok. 1/2 kg piersi kurczaka - QAFP
  • 150 g zielonego mrożonego groszku
  • 1 średnia marchew
  • 1 mała pietruszka
  • por
  • 2 żółtka
  • 100 g śmietany kremowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, sól

Marchew i pietruszkę zetrzyj na grubej tarce, pora pokrój w krążki. Zagotuj 2 litry wody, włóż pokrojone w paski mięso z kurczaka, przyprawy i warzywa. Gotuj ok. 15 minut. Dodaj groszek i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Żółtka wymieszaj ze śmietaną, dodaj do zupy, podgrzej. Potrawa nie może wrzeć! Dodaj sok z cytryny, zamieszaj. Możesz podać z makaronem.

Reklama

Porcja dla dziecka – 250-300 g

Reklama
Reklama
Reklama