Zupka z łazankami
Wypróbuj przepis na pyszną zupę z łazankami. Ta smaczna potrwa nada się na obiad dla twojego malucha.
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 18:01
Reklama
Reklama
- pół opakowania mrożonej włoszczyzny,
- pół litra bulionu drobiowego,
- łyżka masła,
- 100 g makaronu łazanki,
- dwie łyżki siekanego świeżego koperku.
Reklama
W rondelku rozgrzej masło, wrzuć włoszczyznę i duś na małym ogniu do rozmrożenia, często mieszając. Następnie zalej bulionem i zagotuj. Przykryj garnek, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodaj koperek. W osobnym garnku, w lekko osolonej wodzie, ugotuj łazanki wg instrukcji na opakowaniu. Gotowe kluski wrzuć do garnka z zupą.
Reklama
Reklama
Reklama