Reklama

Przygotuj: jajko ugotowane na twardo, kilka łodyżek szczypiorku, dwa kawałki pszennego chleba, dwie rzodkiewki, cztery ziarenka pieprzu, płaską łyżkę masła oraz nóż, łyżkę, deskę do krojenia i talerzyk.

Reklama

Wydawnictwo JEDNOŚĆ


Posmaruj masłem kawałki chleba.

Przekrój jajko na połowy.

Natnij delikatnie każdą z części w dwóch miejscach (tak jak na rysunku). W nacięcia delikatnie wciśnij plasterki rzodkiewek.

Oczy myszek wykonaj z ziarenek pieprzu, a wąsy i ogonek ze szczypiorku. Uszy możesz zrobić ze świeżego ogórka lub z marywanej cebulki. Ułóż myszki na kawałkach chleba.

Reklama

Przepis pochodzi z książeczki Joanny Krzyżanek "Cecylka Knedelek", wyd. JEDNOŚĆ , Kielce 2008.

Reklama
Reklama
Reklama