Reklama

Przez żołądek do serca – to stare powiedzenie znakomicie się sprawdza w Walentynki! Zaproś swojego ukochanego do kuchni i wspólnie przygotujcie pyszne czekoladowe serduszka. To proste!

Reklama

SKŁADNIKI
- Tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej (może też być opakowanie gotowej polewy czekoladowej)
- puszka niesłodzonego, skondensowanego mleka
- cukier wanilinowy
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka likieru kokosowegolub migdałowego, ewentualnie kilka kropel aromatu migdałowego
- pół limonki lub cytryny
- 1 łyżka żelatyny (ewentualnie 3 łyżki galaretki owocowej, np. cytrynowej, ananasowej)
- 1 łyżka migdałów w płatkach

PRZYGOTOWANIE

Pamiętaj!
Zamiast mleczną pianką możesz przełożyć serduszka bitą śmietaną. Zrób ją ze śmietanki kremówki, cukru pudru i wanilinowego. Zestal żelatyną.

tekst: Przyjaciółka
fot. www.food-pictures.com

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama