GRY
 
 

Roladki drobiowe z owocami

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności średni

fot. materiały prasowe

Składniki

  • 4 polędwiczki z piersi
  • 4 połówki moreli lub 4 truskawki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Polędwiczki rozbij tłuczkiem, oprósz solą, popieprz. Owoce umyj i osącz, pokrój na cząstki. Na każdym kawałku mięsa połóż owoce. Mięso zwiń w roladkę, zawiąż nicią. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż roladki. Następnie wlej trochę wody, przykryj przykrywką i duś mięso, aż będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj pozostałe owoce. Przed podaniem usuń z roladek nici.

Polecamy: Roladki drobiowe nadziewane ryżem

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- liczba porcji: 2

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj